Mickey Mouse

Mickey Mouse este cel mai indragit personaj din istoria desenelor animante. El a fost creat de Walt Disney pe 18 noiembrie 1928 si reprezinta un nume de marca in lumea televiziunii si pe Internet.

Simbol al studiourilor Disney, Mickey Mouse este cel mai valoros personaj din istoria desenelor animate, numele sau aducand in fiecare an venituri de cel putin 3 miliarde de dolari.

Personajul de desene animate, Mickey Mouse a aparut intr-o serie de reviste de benzi desenate incepand cu data de 13 ianuarie 1930, cand este lansata prima publicatie, ca raspuns la propunerea companiei “King Features Syndicate”.

Mickey nu apare intotdeauna singur pe micul ecran, pentru ca lui i-a fost creata o partenera pe nume Minnie Mouse, iar in toamna lui 1930 in publicatiile de benzi desenate sunt introdusi prietenii lui Mickey: Clarabelle Vaca, Pete cel Rau si Horace.

Printre fanii lui Mickey si Minnie Mouse se numara celebritati precum Franklin Delano Roosevelt, Benito Mussolini, Michael Jackson, Mary Pickford si Regele George al Angliei.

Numarul de admiratori ai celebrilor soricei a crescut de la an la an, numai dupa primii ani de la lansare, ajungand la un million de fani.

Timp de 18 ani, Mickey Mouse a avut vocea lui Walt Disney, iar in prezent Mickey Mouse este mai mult decat un personaj de desene animate: el ii amuza pe copii in jocuri video cu roluri si jocuri mult mai complexe.
Devenit celebru pe micul ecran si in revistele de benzi animate, Mickey Mouse este unul dintre personajele cele mai indragite de la parcurile Disneyland din Los Angeles si Paris. Poate ca la televizor acest personaj nu mai este la fel de difuzat ca inainte, deoarece programele de televiziune difuzeaza eroi de lupte, cum este Ben Ten dar era virtuala ii invita pe copii in lumea jocurilor video.

Figura inventata de compania Walt Disney Company acum zeci de ani, soricelul de productie americana a fost preluat cu licenta de Nintendo cu scopul de a produce mai multe jocuri cu Mickey Mouse.

Game & Watch sau G & W este o linie de jocuri electronice produse de Nintendo intre 1980 – 1991 care se joaca pe ecrane LCD. Creat de designerul de jocuri Gunpei Yokoi, fiecare versiune electronica dispune de un singur joc proiectat pe un ecran LCD. Pe Internet circula o multime de jocuri a caror protagonist principal este faimosul Mickey Mouse. In multe jocuri apare alaturi de prietena sa Minnie.

Copiii au de ales intre o multime de jocuri electronice cu Mickey Mouse: jocuri de colorat, puzzle, cu roboti, de gatit, de curse si club house, printre cele mai cunoscute versiuni.

Exista chiar si varianta cu Mickey Mouse la scoala sau Imbraca-l pe Mickey Mouse, joc in care copiii au sarcina de a alege vestimentatia potrivita pentru acest personaj.

Toate acestea sunt disponibile online pentru copiii de toate varstele si de pe toate continentele uniti de o pasiune comuna: Mickey Mouse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s