Donald Duck

Donald Duck este faimosul ratoi cu voce pitigaiata din desenele animate produse de Disney Studios. Chiar si lanturile de magazine McDonalds par sa ii fi imprumutat numele acestui personaj animat imbracat cel mai adesea in costume de marinar.

Cum a inceput povestea lui Donald Duck?
Povestea ratoiului cu penaj alb, cioc si picioare galben-portocalii, ochi de un albastru deschis si un mic ciuf rebel care iese de sub bereta de marinar, a fost primit prima data in casele telespectatorilor in anul 1934. Debutul actoricesc al lui Donald Duck incepe in episodul The wise little hen, iar caracterul sau exploziv l-a propulsat pe a treia pozitie dupa Mickey Mouse si Bugs Bunny in topul celor mai iubite personaje de desene animate.

Alaturi de prietenii sai Mickey Mouse si Goofy face senzatia in povestea celor trei muschetari care, desi nu sunt cei mai de temut adversari pentru inamici, ei dovedesc ca unde sunt trei puterea creste si dusmanul nu sporeste.

Donald Duck are si o zi de nastere oficiala. El este serbat pe 9 iunie 1934, zi care corespunde cu momentul lansarii sale pe micul ecran in filmul amintit anterior.

Nu stim exact in ce zi a saptamanii s-a nascut, dar daca este sa luam in consideratie productia “The Three Caballeros”(1994), vedem ca ziua sa de nastere a picat vineri.

La 8 ani distanta dupa ce a fost creat, in 1942, aflam in sfarsit numele complet al lui Donald Duck. In Donald Gets Drafted si in All Hands on Duck este prezentat numele complet al ratoiului animat: Donald Fauntleroy Duck.

Apreciat in Scandinavia, Donald Duck este un personaj de desene animate, jocuri clasice, dar si de jocuri electronice.

Copiii sunt incantati sa incerce versiunile online care il au pe faimosul ratoi ca personaj principal in Donald puzzle, Donald Ball Donald and Family Coloring, Donald Duck Target Trail si multe altele. Aceste jocuri au si scop educativ pentru ca cei mici pot invata sa coloreze, sa aleaga hainele potrivite pentru ratoi, sau sa foloseasca mouse-ul si tastatura computerului imediat cum au inteles regulile jocurilor.

Advertisements

One thought on “Donald Duck

  1. Pingback: BunDeCitit.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s