Goofy

Goofy este un personaj de desene animate creat in 1932 de Walt Disney Productions. El a debutat in seria de desene animate intr-un rol din Mickey’s Revue.
In anii 1930 a facut adesea parte din trio-ul cu Mickey Mouse si Donald Duck, insa din 1939 trece din rolul secundar interpretat in primii sai ani intr-un rol principal care prinde la public in perioada 1940-1950.

La inceputul anilor ’60, Goofy mai apare in 4 scurtmetraje, dupa care a fost vazut doar in televiziune si benzi desenate.
Personajul sau revine la teatru de animatie in 1983 in Mickey’s Christmas Carol. Ultima sa aparitie pe scena teatrului are loc in 2007 o data cu filmul How to hook up your home theater.

Cine este Goofy?
Personajul lui Disney este intruchipat de un catel care a fost adesea confundat cu Pluto. Goofy este un caine inalt pe care il puteti recunoaste cu usurinta dupa vestimentatie. El poarta un pulover pe gat si o vesta deasupra, pantaloni, pantofi, o pereche de manusi albe si o palarie inalta (fedora).

Goofy este prieten bun cu Mickey Mouse si Donald Duck, el insusi fiind printre cele mai celebre personaje create de Disney.

Desi cainii sunt considerati printre cele mai agere animale, Goofy este destul de greoi in gandire, avand o inteligenta modesta. Totusi are mici momente de sclipire in care vrea sa ne contrazica, iar in aceste clipe de “geniu”, Goofy este inteligent si intuitiv in felul sau unic de a fi.

Goofy a mai fost prezent in televiziune in serialul Goof Troop (1992-1993) si House of Mouse (2001-2003). Incepand cu 2006 a jucat in seria Mickey Mouse Clubhouse care continua si astazi.

Despre Goofy mai putem spune ca a fost creat de Art Babbit, iar vocea care a animat personajul din 1932 pana in 1965 ii apartine lui Pinto Colvig.

Nume si porecle pentru Goofy
Goofy are si o familie, formata din tatal sau Goofy Senior, mama Gramma Goof si fiul Max Goof. La inceput a fost cunoscut ca Dippy Dawg, renuntandu-se pe parcurs la al doilea nume pentru a fi retinut mai usor. In anii ’50 i se mai spunea George Geef sau G.G. Geef/Goof. In alte surse – benzi desenate si desene animate – numele de Goof continua sa fie utilizat in continuare.

Indiferent cum va place sa il numiti, daca Goofy este personajul vostru favorit, accesati jocurile video care il au pe simpaticul catel biped in centrul atentiei.
In jocurile virtuale, Goofy se specializeaza in arta culinara, distribuie la domiciliul clientilor hot dogs sau aranjeaza florile inainte de rasaritul soarelui.

Daca vrei sa te distrezi cu unul dintre prietenii lui Mickey Mouse in jocurile online, alege-l pe simpaticul catel Goofy si specializati-va impreuna in diferite meserii si indeletniciri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s