Winnie the pooh

Winnie-the-Pooh, cunoscut si sub numele de Ursuletul Winnie este un personaj fictiv creat de A.A. Milne. Milne si-a numit personajul Winnie The Pooh dupa un ursulet de plus cu care se juca fiul sau Cristopher Robin.
Tot dupa jucariile fiului sau s-a inspirat Milne atunci cand le-a dat nume mai multor personaje ale sale, dintre care si Gopher introdus in versiunile Disney.

Povestile cu Winnie-the-Pooh se desfasoara in Padurea Ashdown din Sussex, Anglia. Padurea este o zona mare si linistita cocotata pe culmi de nisip. Aceasta regiune de o frumusete naturala remarcabila este situata la 30 de mile (50 km) sud de Londra, loc descris in cartile de povesti si in jocurile care il infatiseaza pe Winnie.

Prima colectie de povesti despre acest ursulet a aparut in cartea Winnie The Pooh I (1926), dupa care a urmat o alta carte intitulata The House at Pooh Corner (1928).

Prima publicatie cu Winnie a debutat la 24 decembrie 1925 in London Evening News. Prima data Winnie the Pooh a aparut in camasa lui rosie pe micul ecran, in imagini color cu ocazia unei inregistrari marca RCA Victor in 1932 , iar in 1933 Parker Brothers a inventat primul joc cu Winnie purtand camasa rosie.
In 1940 Agnes Brush a creat primele papusi cu Pooh in camasa rosie, iar in zilele noastre ursuletul poarta aceeasi camasa distinctiva in carti dar si pe alte produse inedite (in postura de odorizant auto, spre exemplu).

Povestile cu Pooh au fost traduse in multe limbi internationale, inclusiv in latina. Winnie ille Pu, carte publicata in 1958 a fost desemnata in 1960 singurul best seller in versiune latina aparut in New York Times.

In filme, ursuletul Pooh a prins viata prin vocea redata pe fundal de actorii Sterling Holloway, Hal Smith si Jim Cummings in engleza, de Yevgeny Leonov in rusa, iar in japoneza Pooh a primit vocea lui Shun Yashiro si Sukekiyo Kameyama.

In primul capitol din Winnie the Pooh, Milne justifica de ce ursuletul a fost numit adeseori doar cu Pooh.
“Bratele sale erau atat de tepene…stateau intinse in aer mai bine de o saptamana si de cate ori se aseza pe nasul lui o musca trebuia sa sufle ca sa plece. Si cred ca asta este motivul pentru care i s-a spus simplu: Pooh.

Mai tarziu, dupa moartea lui Milne, Winnie a ajuns imaginea companiei Disney.

Din 1966, Disney a lansat numeroase productii animate avandu-l pe Winnie the Pooh si alte personaje secundare. Acestea au devenit faimoase in teatru, seriale de televiziune, lung metraje, clipuri tv etc.

Pooh sub forma de jucarii si alte produse in care este imbracat in camasa lui rosie au adus venituri substantiale anuale. De fapt, se estimeaza ca Winnie the Pooh aduce venituri la fel de mari ca si celelalte personaje celebre din lumea Disney: Mickey Mouse, Minnie Mouse-ul, Donald Duck, Goofy, Pluto.

Winnie the Pooh – ursuletul povestitor
Pentru copii, de ceva vreme circula in Romania o jucarie interactiva cu Winnie the Pooh. Ursuletul din carti a fost transformat intr-o carte vorbitoare. Jucaria se numeste Winnie Povestitorul si cuprinde 8 povesti si 8 melodii despre prietenii lui.

Jucaria este destinata copiilor de la 2 ani in sus. Cei care asculta melodii si povesti spuse de Winnie isi imbogatesc treptat vocabularul.

Jucaria este usor de utilizat: ea necesita 3 baterii LR6 pentru a fi pornita. Plusul cu aparat inclus porneste relatarea povetilor prin apasarea unuia dintre cele 8 butoane existente. Ursuletul vorbeste, canta si danseaza. Jucaria reda cuvinte in limba romana si contine un buton de reglare a volumului.

Doritorii pot cumpara Winnie the Pooh in magazinele de la Noriel, in mall-uri si alte magazine de jucarii din tara.

In mediul virtual, copiii gasesc cu usurinta versiuni vechi si noi de jocuri cu Winnie the Pooh. Acestea sunt jocuri gratuite de logica si de indemanare.

Jocurile flash cu Winnie necesita ajutorul celor mici pentru rezolvarea problemelor. Cel mai faimos si dragut ursulet din lume ii invita pe cei mici in lumea sa plina de aventuri unde absolut totul este posibil cu putina imaginatie.
Fiti alaturi de Pooh si prietenii lui (Piglet, Tigger, Rabbit)!

Advertisements

One thought on “Winnie the pooh

  1. Pingback: Bun De Citit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s