Pluto

Pluto Pup este un personaj de desene animate creat in 1930 de Walt Disney Productions. El este un catel cu par scurt si de culoare maro care in timp a devenit galben.

Spre deosebire de Goofy, Pluto nu este antropomorf, dincolo de anumite caracteristici, cum ar fi expresia faciala. El este partenerul lui Mickey Mouse in majoritatea filmelor de desene animate, incepand cu Moose Hunt unde il insoteste pe Mickey la vanatoare. Totusi Pluto si-a facut debutul „actoricesc” in filmul Picnic (1930) alaturi de Minnie unde patrupedul se identifica cu personajul Rover. Numele de Rover suna prea banal, astfel ca o eleva de 11 ani pe nume Venetia Burney (mai tarziu Venetia Phair) a schimbat numele catelului din Rover in Pluto.

Pluto – de la filmografie la teatru si benzi desenate
Caine de rasa mixta, apropiat de rasa Pointer, Pluto a jucat in 24 de filme alaturi de amicul sau Mickey Mouse inainte sa apara in rolul principal in propriul serial intitulat la inceput Pluto’s Quin-Puplets (1937), pentru ca in anii urmatori sa se schimbe titlul filmului in Pluto, the Pup.

Pluto a aparut in 89 de filme de scurt metraj, mai multe dintre aceste fiind nominalizate la Premiul Academiei: Pointer (1939), Pluto’s Blue Note, Mickey and the Seal (1948),fiind cateva nume care au atras atentia criticilor. Dar filmul Lend a Paw lansat in 1941 a fost singurul care a reusit sa smulga un premiu Academiei in 1942.

Pluto nu a aparut doar in filmele de desene animate, el fiind un personaj de benzi desenate, teatru (Print si cersetor, 1990), filme video si seriale TV: Mickey Mouse Works (1999–2000), House of Mouse (2001–2003), si Mickey Mouse Clubhouse (2006–prezent).
A aparut prima data in benzi desenate in 1931, la doua luni dupa lansarea filmului Moose Hunt, iar Pluto salveaza nava este o carte de benzi desenate marca Disney, publicata in 1942.
Pluto a aparut si in filme de scurt metraj, precum Simfoniile Silly, Seria Pluto Pup, Mickey Mouse si Pluto.

Caracterul personajului Pluto
Pluto a avut in primii sai ani un rol secundar in filmele lui Disney, iar Norma Fergurson a schimbat trasaturile de caracter ale lui Pluto transformandu-l pe acesta intr-un catel jucaus, dar nu foarte vorbaret. El alearga dupa o hartie zburatoare adeseori, iar singurul film in care vorbeste este Moose Hunt (1931). In rest Pluto latra si mormaie, gandurile sale ajungand sa fie analizate in cea mai mare parte prin intermediul expresiilor faciale si uneori prin aparitia unui inger/demon care apare pe umerii catelului pentru a-i sugera ce actiuni sa intreprinda.

Copiii l-au simpatizat pe Pluto de la primele sale aparitii datorita personalitatii vesele si aventuroase, desi intra adesea in panica in fata necunoscutului. In aparitiile sale alaturi de Mickey, Pluto intra in bucluc, motiv care il determina pe Mickey Mouse sa se infurie pe el, insa nu pentru mult timp.

Pluto si prietenii sai
Pluto are un fiu pe nume Pluto Junior, iar dintre prietenii sai mai apropiati se numara pechinezul Fifi, catelusa de rasa teckel Dinah si Ronnie. Pluto nu este la fel de prietenos cu Butch Bulldog, Chip ‘n Dale, Spike Bee, Ol’ Benttail Coyote si alte personaje. Foarte rar personajul lui Pluto este asociat cu Donald Duck si cel mai des il vedem alaturi de Mickey Mouse.

Pluto in jocurile video
In jocurile video, Pluto este mesagerul lui Mickey in Regatul Inimilor (Kingdom Hearts), pentru ca in partea a doua a acestui joc, Pluto sa ramana permanent de partea lui Kairi (chiar si atunci cand ea a fost rapita)
Ciudat este insa faptul ca pe tot parcursul seriei, Pluto apare si dispare la momentele aleatorii.

Parcurile Disney
In parcurile tematice Disney din lume, Pluto poate fi intalnit de admiratorii sai, la fel ca si celelalte personaje: Mickey Mouse, Minnie, Donald Duck etc. Singura diferenta intre Pluto de pe micul ecran si catelul din parcurile Disney este ca aici Pluto merge pe doua picioare. Adultii si copiii care viziteaza parcurile Disney pot sa se joace cu el, sa se fotografieze cu Pluto sau sa ii ceara autografe.

Jocuri online
Pentru divertisment, Pluto este accesibil online atat in desene animate cat si in diverse jocuri virtuale. Cei mici pot incerca jocurile cu Pluto daca vor sa isi testeze indemanarea in jocurile Disney.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s