Ariel – Mica sirena

Ariel sau Mica Sirena este un personaj fictiv al lui Walt Disney si protagonista principala a filmului The Little Mermaid (1989). In aparitiile animate, Ariel este interpretata de actrita Jodi Benson.

Aceasta sirena-printesa este cea mai frumoasa dintre sirene. Ariel are parul rosu, ochii albastri, coada albastrui-verzui si top purpuriu ca elemente distinctive. In filmele si serialele TV, ea este cea mai tanara dintre fiicele regelui Triton si a Reginei Atena, conducatorii Atlantidei si parintii a 7 copii. Fire rebela, Ariel isi doreste sa faca parte din lumea oamenilor. In film, sirena Ariel cu aspiratii umane se casatoreste cu printul Eric si impreuna au o fiica pe nume Melody.

Ea apare adesea in compania lui Flounder, cea mai buna prietena a sa si Sebastian, consilierul tatalui sau care vegheaza asupra lui Ariel.
Personajul lui Ariel se bazeaza pe povestea Micii Sirene scrisa de Hans Christian Andersen, insa filmul de animatie lansat in 1989 dezvolta intr-un mod distinct personalitatea printesei subacvatice, considerata o fire cu accente tragice de autorul modernei Ariel – Ron Clements.

In Little Mermaid, Ariel este dispusa sa faca orice pentru a fi cu printul Eric. Ea este marul discordiei intre personajele din film in special pentru faptul ca nu asculta de ordinele tatalui si ale lui Sebastian. Ariel este foarte curioasa din fire, iar acest lucru o conduce adesea spre situatii periculoase.

Inceputul lui Ariel descrie personalitatea frumoasei sirene asa cum a fost in filmul original, dupa ce Jodi Benson a sustinut revenirea personajului la vechile ei radacini. La finalul filmului cu Ariel, dupa ce personajul jumatate om, jumatate peste trece prin numeroase peripetii si scapa de vrajitoarea Ursula (care vroia sa se casatoreasca cu printul Eric recurgand la mai multe siretlicuri), Ariel este transformata in om de Regele Triton si astfel dragostea ei pentru Eric va dainui in timp.

In partea a doua – Little Mermaid II din anul 2000, Ariel este regina a imparatiei lui Eric. In acest film intra in scena si Melody, fiica lui Ariel si a lui Eric, pentru ca in anul 2008 sa fie lansata si a treia parte a seriei cu Mica sirena: Inceputul lui Ariel.

Ariel in mediul business
Ariel este membru oficial al liniei Disney Princess, iar franciza printeselor cuprinde filme, reviste, albume de muzica, jucarii, jocuri video, haine si articole de papetarie.
In parcurile de distractii Walt Disney Resorts, Ariel este o prezenta obisnuita, ei fiindu-i dedicata o locatie speciala numita Grota lui Ariel. Si in alte parcuri din SUA pana in Japonia, Ariel este un personaj adeseori intalnit. La Disney California Adventure Park a fost reproiectat filmul Aventura submarina a lui Ariel. In plus, Ariel apare in mai multe jocuri video bazate pe filme,

Regatul Hearts numarandu-se printre cele mai populare serii in care Mica Sirena si-a facut aparitia. In ciuda faptului ca a primit si critici de la unele publicatii, Ariel ramane printre cele mai emblematice personaje Disney. Conform unui sondaj de opinie realizat pe Internet, Ariel a fost aleasa pe locul 2 in lista celor mai atragatoare personaje animate, primul loc revenindu-I lui Jessica Rabbit.

Ambasador in Campania lansata de Administratie de Aparare a Mediului, “Pastrati oceanele noastre curate”, Ariel este prezenta in mediul online in capturi video pline de umor.
Jocurile virtuale sunt distractive pentru toata lumea, dar cele cu mica sirena sunt dedicate in special fetelor. Fetele pot sa aleaga pentru Ariel tinuta potrivita sau pot testa un puzzle absolut gratuit cu unul dintre cele mai rebele personaje ale lui Disney: Ariel, mica sirena.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s