Printesa Belle

printesa belleBelle este un personaj fictiv si protagonista principala din filmul animal al lui Walt Disney Pictures, Frumoasa si bestia (1991).

Ea a mai aparut in filmele din aceeasi serie The Enchanted Christmas (1997) si Belle’s Magical World (1998).

Vocea lui Belle a fost asigurata constant de actrita si cantareata americana Paige O’Hara, ea fiind portretizata de Lindsey McLeod.
Belle este de asemenea si una dintre printesele oficiale ale lui Disney.

Este prima printesa Disney cu par castaniu si ochi de culoare bruna.
Ea este unica fiica a lui Maurice care este la un moment dat intemnitat. Fiica sa ii rascumpara libertatea acceptand sa devina prizoniera Bestiei.

Caracterizarea printesei Belle
Belle este iubitoare de carti, inteligenta, incapatanata si deschisa. Desi nu este foarte rebela din fire, lui Belle ii place sa isi spuna punctul de vedere si adesea da dovada de anumite trasaturi feministe pe parcursul intregului film.

In primul sau film, Belle viseaza sa evadeze din orasul sau provincial din Franta pentru ca isi doreste sa ia parte la aventuri felurite, asemeni personajelor din cartile citite.

beautyPersonajul lui Belle a fost inspirat de protagonista principala din Beauty and the Beast al lui Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, dar printesa Disney se dovedeste a fi un personaj multidimensional plin de pasiune si emotie.

Intr-o versiune mai recenta, Belle este o frumoasa bruneta cu ochi caprui, trasaturi care o diferentiaza pe printesa de eroinele anterioare ale lui Disney.

Alte aparitii
Belle este un personaj din lumea parcurilor de distractii Walt Disney & Resorts.

Este o atractie la Walt Disney World’s Magic Kingdom intitulata Storytime with Belle (Vremea povestilor cu Belle, care a rulat din 1999-2010.

In curand lui Belle i se va rezerva o alta locatie in Regatul Magic (Magic Kingdom) numit Be our guest Restaurant, care include castelul din film, cabana ei, satul si Taverna lui Gaston.

In alte medii
Belle este o printesa Disney cu drepturi depline. In 1994, Frumoasa si Bestia a devenit primul spectacol Walt Disney Company jucat pe Broadway.

In acest spectacol Belle a fost interpretata de actrita si cantareata americana Susan Egan. Intre anii 1994 si 2007, rolul lui Belle a fost jucat de 12 actrite la teatrul West End.

In jocurile online cu printese, Belle are nevoie de o costumatie frumoasa pentru a-l cuceri pe printul inimii ei.

Copiii amatori de puzzle, pot pune cap la cap piesele in Dansul printesei Belle cu Bestia, iar cei pasionati de culori, po colora in nuantele favorite atat pe frumoasa printesa Belle, cat si pe Bestie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s